Joululahja kunnalta – Isolahteen 1,6 miljoonan päiväkoti-investointi

isolahti/ joulukuu 21, 2019/ Yleinen

Isolahden kylällä siirrytään joulunviettoon mitä iloisimmissa tunnelmissa. Muuramen kunnanvaltuusto hyväksyi 16.12.2019 kunnan talousarvion vuodelle 2020, ja siihen sisältyy päiväkodin rakentaminen Isolahteen!

Vielä vuosi sitten kylän tulevaisuus näytti hyvin toisenlaiselta: Muuramen kunta suunnitteli tuolloin siirtävänsä Isolahden 3-6-luokkien oppilaat toisaalle, ja varhaiskasvatuksen vapautuviin koulun tiloihin. Investointeja kylälle ei ollut tehty aikoihin eikä niitä liioin lupailtu. Kylällä vallitsi apea mieliala; yleinen vaikutelma asukkaiden keskuudessa oli, että elinvoimaista ja lapsirikasta kylää oltiin suorastaan ajamassa alas eikä kyläläisten ajatuksia ollut kuultu. Isolahden kyläyhdistys, koulun vanhemmat ja kyläläiset nostivat asiasta äläkän, ja lopulta kunta lupasi harkita suunnitelmia uudelleen.

Nyt Isolahteen on tulossa upouusi päiväkoti! Rakennushankkeeseen on varattu tulevalle vuodelle lähes 1,3 miljoonan euron määräraha. Myös seuraavan vuoden puolelle sijoittuvan investoinnin arvioitu kokonaiskustannus on 1 625 000 euroa. Isolahden päiväkotiin tulevat tilat kahdelle ryhmälle sekä lisätilaa koulun käyttöön. Tiloihin rakennetaan myös ruokasali koulun ja päiväkodin käyttöön. Uuden päiväkodin on määrä valmistua koulun viereen alkuvuodesta 2021.

Eikä tässä kaikki. Jo kesällä 2019 saatiin esimakua kunnan täyskäännöksestä Isolahden suhteen: koulun piha-alue uusittiin kokonaan. Myös varhaiskasvatuksen ja koulun toiminnalliseen kehittämiseen on vuoden aikana panostettu. Nyt vuoden 2020 talousarviossa koulun alueelle sijoittuvan lähiliikuntapaikan toteuttamiseen on varattu merkittävä määräraha.

Muutos vuoden takaiseen on huikea. Isolahdessa uskotaan jälleen tulevaisuuteen ja mahdollisuuksien Muurameen. Kenties päiväkodista voisi rakentua laajemminkin eri ikäisiä asukkaita palveleva monitoimitila? Isolahden kyläyhdistys ja koulun vanhempainkerho toimivat mielellään kunnan kumppaneina päiväkoti-hankkeen suunnittelussa. 

Lämmin kiitos jokaiselle kylämme tulevaisuuden eteen töitä tehneelle. Iloista joulunaikaa ja rakentamisen täyteistä vuotta 2020!

Share this Post